Skip to content

SALUT I CIUTAT +65 ANYS

El Grup d’Estudis en Mobilitat, Transport i Territori (GEMOTT), del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, està duent a terme un estudi acadèmic en relació als desplaçaments quotidians a peu entre les persones grans (+65 anys) de la Regió Metropolitana de Barcelona (RMB). Aquest projecte té com a Investigadora Principal a la Dra. Carme Miralles Guasch i és un dels projectes finançats pel programa RecerCaixa 2016.

L’estudi té com a objectiu explorar en quin grau les persones grans de la RMB es desplacen a peu en el seu dia a dia, per quin tipus d’entorns urbans ho fan i de quina manera això té un efecte en la seva activitat física. Per a això, el GEMOTT ha dissenyat un experiment de “tracking” o teleseguiment, basat en monitoritzar tots els recorreguts dels participants durant una setmana natural (7 dies), mitjançant dos dispositius diferents:

  1. Polsera “Actigraph”: una petita polsera de la mida d’un rellotge que mesura la intensitat de l’activitat física del subjecte que la porta.
  2. Dispositiu GPS: un petit dispositiu encaixat al cinturó a la butxaca, que registra els recorreguts dels participants.

gpsactigraph

Per a més informació i per tal d’estar al corrent de les darreres novetats, visiteu la web del projecte!