Skip to content

Tracking Joves RMB’17

El Grup d’Estudis en Mobilitat, Transport i Territori (GEMOTT), del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, està duent a terme un estudi acadèmic en relació als desplaçaments quotidians a peu entre els joves (18-35 anys) de la Regió Metropolitana de Barcelona (RMB).

L’estudi té com a objectiu estudiar en quin grau les persones joves de la RMB es desplacen a peu en el seu dia a dia, i per quin tipus d’entorns urbans ho fan.

Per a això, el GEMOTT ha dissenyat un experiment de “tracking” o teleseguiment, basat en monitoritzar tots els recorreguts dels participants durant una setmana natural (7 dies), mitjançant tres dispositius diferents, de manera totalment anònima.

Els participants, a part de rebre la informació corresponent a les seves pautes de mobilitat a peu, entraran en el sorteig d’un “Wonderbox” a triar valorat entre 100 i 150 €.

 Funcionament i participació

La participació en l’experiment es basa en portar tres dispositius de monitorització durant una setmana natural (7 dies sencers):

  1.  Polsera de actigrafía “Actigraph”: una petita polsera de la mida d’un rellotge que mesura la intensitat de l’activitat física del subjecte que la porta.
  2. Dispositiu GPS: un petit dispositiu encaixat al cinturó oa la butxaca, que registra els recorreguts dels participants.
  3. App per a Smartphone: Els participants hauran de portar en el seu dispositiu mòbil una app anomenada “Moves”, que recull el conjunt de recorreguts quotidians en tots els mitjans de transport.

 actigraph gps moves

Els investigadors es posaran en contacte amb els participants, i se’ls lliurarà el dispositiu un dia abans de l’inici. Al costat dels dispositius, es lliurarà un document explicatiu de l’experiment, els termes i condicions del mateix, i un document d’instruccions. En aquest document també apareixeran els detalls de com procedir a la descàrrega i instal·lació de l’app “Moves”.

Sorteig

Per poder participar en el sorteig del “Wonderbox” a triar, els participants hauran de recollir les seves dades de forma correcta durant tot el període de l’experiment, i retornar en bones condicions els dispositius. Els resultats del sorteig es donaran a conèixer un cop finalitzi l’experiment.

Contacte

Per participar en l’experiment i per a la comunicació durant el mateix, es posa a disposició el següent telèfon mòbil i correu electrònic:

+34 664532940
gemott@uab.cat